Ledová káva metodou cold brew

Při extrakci studenou vodou nahradí rozpouštěcí vlastnosti horké vody prodloužený čas louhování. Nejjednodušší je nasypat do litrového french pressu 140 g hrubě mleté kávy, zalít dobrou studenou vodou, uzavřít potravinovou fólií, vložit do lednice na 11-14 hodin a poté sítkem french pressu protlačit. Takto připravenou kávu můžeme podávat s kostkami ledu.

Chuťově je taková káva sladší díky jiným extrakčním podmínkám.
https://www.kava.cz/kavovary/french-press/bialetti-french-press-1l
https://www.kava.cz/mlynky-na-kavu/rucni-mlynky/hario-skerton
https://www.kava.cz/zrnkova-kava/z-celeho-sveta/kena/kena-aa-250g

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *